Amatör Spor Haftası Tekirdağ’da törenle kutlandı.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da düzenlenen etkinlik, sahil yolundan başlayan yürüşün ardından Ertuğrul Mahallesi İbrahim Müteferrika Parkındaki gösterilerle devam etti.

Amatör Spor Kulüpler Başkanı Hasan Kadir Kardaş, gelişmekte olan sporu gençlerle daha iyi yerlere ulaştırmak için çalıştıklarını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk defa geçen yıl uygulamaya geçirilen ve 81 ilde faaliyet gösteren Amatör Spor Haftasının amacı hafta boyunca spor faaliyetlerinde farkındalık gösteren vatandaşlarımızın fiziksel faaliyetlerde girişimlerinin bulunması ve sporculara kaynak oluşturulmasıdır. İl spor merkezlerine kayıt olan gençlerin müsabakalarda tecrübe kazanarak daha iyi olmaları için çalışıyoruz. Amatör spor etkinliği kapsamında il ve ilçelerimizde gösterilen faaliyetlerimizde kulüplere sporcu kaynağı vererek onlara destek oluyoruz. Gelişmekte olan sporumuzu gençlerle daha iyi yerlere ulaştıracağız" dedi.

Törene Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Amatör Spor Kulüpler Başkanı Hasan Kadir Kardaş, İl Spor Şube Müdürü Abdül Kasap, Amatör Kulüp Temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı(ZİÇEV) folklor ekibinin halk oyunu gösterisinin ardından Amatör Kulüp Temsilcilerine hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.