Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bir önceki ilçe kongresinde yapılan hata nedeniyle seçilmesine rağmen başkan olarak İlçe Seçim Kurulu tarafından mazbatası verilmeyen Abdullah Öge, ikinci kez Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Çerkezköy ilçesinde kongresini yapan Ak Parti’de Abdullah Öge ile Mehmet Can Danyeli yarışmış ve seçimin sonunda Abdullah Öge’nin listesi kazanmıştı. Ancak, Divan’a verilen listede Abdullah Öge’nin ismi başkan olarak belirtilmediği için İlçe Seçim Kurulu, kongreyi geçerli saymamış, başkanlık seçiminin yenilenmesini istemişti. Bu nedenle Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda yeniden sandık kuruldu. Mehmet Can Danyeli’nin ikinci seçime 10 gün kala adaylıktan çekildiğini ve seçime girmeyeceğini belirtmesinden sonra seçime tek başkan adayı olarak Abdullah Öge katıldı. AK Parti delegeleri tek aday olmasına rağmen seçime ilgi gösterdi.

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığında yapılan seçimde sandığa 400 delegeden 222 delege giderek oy kullandı. Tek aday ile gidilen seçimde 222 delegenin tamamının oyunu alan Abdullah Öge Çerkezköy İlçe Başkanı seçildi. Seçim sonuçları açıklandığında Abdullah Öge tüm delegelere ve partililere teşekkür etti.

"GÜÇ BİRLİĞİ YAPMA İMKANI BULDUK"

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı seçilen Abdullah Öge, İlçe Başkanlığı seçiminin birlik ve beraberlik içinde geçtiğini belirterek, "7 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz kongre ve bugün yenilediğimiz ilçe başkanlığı seçimini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seçim, birliğimizi yenileme seçimi oldu. Zira üyelerimizle, delegelerimizle ve Ak hizmete gönül vermiş bütün Çerkezköylü hemşehrilerimizle bir kez daha güç birliği yapma imkanı bulduk" ifadelerini kullandı.

Kongre ve seçim sürecini geride bıraktıklarını belirten Öge, "Yakaladığımız ve bu gün zirveye çıktığımız bu dinamizmimizi inşallah vakit kaybetmeden ilçemize hizmete dönüştürme gayreti içerisinde olacağız. Başta bu görevi bize layık gören AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu ve İl Başkanımız Ahmet Akçay olmak üzere, teşkilatımıza gerek oy kullanan kıymetli delegelerimize, parti üyelerimize ve çıktığımız bu yolda heyecanımızı paylaşan tüm Çerkezköylü hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.