Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Tekirdağ Şube Başkanlığına Üner Şen seçildi.

Bem-Bir-Sen Tekirdağ Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Tekirdağ Şube Başkanı Üner Şen, Şube Yönetimi ve Tekirdağ Şube ile birleştirilen Kırklareli ve Edirne delegelerinin katılımları ile gerçekleşti.

Bem-Bir-Sen Tekirdağ Şube lokalinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulun divan başkanlığını yapan İsmail Erkaya, şube denetleme ve faaliyet raporlarını okutarak delegelerin onayına sundu ve raporlar kabul edildi.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Ermenek’te yaşanan maden faciasının son olması temennisinde bulunarak, "Bundan böyle gerekli önlemlerin alındığı çalışma şartlarının da iyi duruma getirildiği bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız inşallah. Bizim yıllardan beri savunduğumuz bu köle düzenini yıkacağız. Bugünleri yaşarken ülkemizde son 12 yıldır gelişmeleri, büyümeyi, dünyada söz sahibi olmayı, haykırmayı, Türkiye’nin tekrar bir liderle beraber yürümeye başladığı bugünlerde Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Osmanlı’da da son 200 yıl bu mücadeleyle geçti. Sivil toplum kuruluşlarında da iktidar olmamız lazım. Bunun için yola çıktık. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak, isteyen kişiler bu ülkede yetki sahibiydi, ancak 2006 yılında hep birlikte yerel yönetimlerde yetkiyi aldık. Bu yetkiyi 8 yıldır koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz" dedi.

Uslu, Trakya’da Bem-Bir-Sen üyeleri arasında bayanların sayısının yüksek olmasının çok güzel olduğunu belirterek, bayan üyelerin de aktif olarak çalışmalarını istedi.

Şube Başkanı Üner Şen ise konuşmasında çevre il ve ilçe belediyelerine yaptıkları ziyaretlerin üyeleri mutlu ettiğini, gelecek günlerde bu ziyaretlerin sıklaştırılarak, şube olarak yapılacak çalışmaları üyeleriyle paylaşacaklarını kaydetti.

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Üner Şen delegelerin tamamının oyunu alırken Yönetim Kurulu Üyeliklerine Nevzat Kumru, Ömer Şen, Aslan Başgönül, Ali Eraslan; Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Ertan Bayram, İsmail Erkaya, Mustafa Gümüş, Disiplin kurulu üyeliklerine Yeliz Neslihan Akın, Kadir Sulak, Yusuf Kenan Erez; üst kurul delegeliklerine ise Üner Şen ve Nedim Beyazkurt seçildi.