Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Belediye Başkanı Vahap Akay, yapımı aksayan Mevlana Camii’nin en kısa sürede hizmete açılması için çağrıda bulundu.

Cami inşaatında incelemede bulunan Akay, Mevlana Camii’nin tamamlanması için gerekli desteği vereceklerini söyledi. Belediye olarak gerekeni yapacaklarını ancak hayırseverlerin de elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Başkan Akay, "Belediye olarak bizler bu güne kadar katkı verdik ve yine vereceğiz. Fatih Mahallemiz’e yapılan bu camimizle de ilçemiz çok güzel bir camiye daha kavuşmuş olacak. Bu güne kadar katkı sağlayan hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Ancak Mevlana Camimizin bir an önce bitirilerek ibadete açılması için de başta hayırseverlerimiz olmak üzere herkes elinden gelen katkıyı sağlaması lazım. Belediye olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Ziyarette konuşan Fatih Mahallesi Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Akdoğan ise, "Mevlana Camii toplam bin metre kapalı alanı ile ilçemizin en büyük camisi olacak. Camimizin eksikliklerinin giderilerek bir an önce ibadete açılmasını sağlamak için cami inşaatımızı ziyaret eden Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyoruz. Şu an camimizin içinde mermer ve minber çalışmaları başta olmak üzere yapılacak diğer çalışmalar için 376 bin TL’ye ihtiyacımız var. Bu konuda belediyemizin katkılarını bekliyoruz. Belediyemizin bugüne kadar yaptığı katkı ve desteklerine de çok teşekkür ediyoruz. Amacımız her şeyi bitmiş şekilde Ramazan ayında camimizin ibadete açılmasıdır" ifadelerini kaydetti.