Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir ve yönetimi ile birlikte 10 Kasım 2012 tarihinde Siirt’in Pervari ilçesinde şehit olan Şehit Jandarma Çavuş Dinçer Ersoy’un ailesini ziyaret etti.

CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ile birlikte Siirt’in Pervari ilçesi kırsalı Hasan Tepe Mevkii’nde S-70 Shorsky helikopterin düşmesi sonucu 17 arkadaşı ile beraber şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un evine giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, anne Nilüfer, baba Mustafa Ersoy ve şehidin yakınları ile bir araya geldi.

Dinçer Ersoy’u şehit oluşunun ikinci yılında rahmetle andıklarını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Dinçer Ersoy kardeşimiz nur içinde yatsın. Şehit olmak sizler için acı veriyor. Ama milletimizin şehitlerimizle ilgili çok ciddi hassasiyeti var. Toplumumuzun şehit ailelerine ve yakınlarına karşı da hassasiyetleri çok büyüktür. Bu hassasiyetleri sizlerin yükünü de azaltıyor. Dinçer kardeşimizi, şehit oluşunun ikinci yılında anmak istedik ve sizlere ziyaret gerçekleştirmek istedik" dedi.

Ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Şehit Dinçer Ersoy’un annesi Nilüfer Hatun Ersoy, "Sizlerin dediği gibi gerçekten zaman çok çabuk geçiyor. Sağolsun dostlarımız, vatandaşlarımız, askerlerimiz, devletimiz yaptıkları ile bir nebze olsa acımızı hafifletiyorlar. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Oğlum Mustafa Kemal Atatürk’ü çok seviyordu. Onun da ölüm yıl dönümünde şehitlik nasip oldu. Bugün yapmış olduğunuz ziyaretle beni ne kadar çok mutlu ettiğinizi bilmenizi istiyorum. Ziyaretinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Ziyaret sırasında başsağlığı ve sabır dileyen Başkan Akay ve partililer şehit Ersoy’un anısını yaşatmak için düzenlenen odayı da gezdi. Şehit oğlunun odasını müzeye çevirme fikrinin kendisine ait olduğunu ve bundan dolayı da son derece mutlu olduğunu kaydeden anne Nilüfer Hatun Ersoy, "Oğlum benim için hala bu odada yaşıyor. Şehitlik mertebesine ulaşarak bizlere büyük bir onur ve gurur yaşattı. Kendimi toplamaya başladığım andan itibaren oğluma ait ne varsa hepsini bir araya getirdim ve odasını eşimin de yardımıyla adeta müze haline çevirdim" dedi.

Nilüfer Hatun Ersoy, 10 Kasım 2012 yılında Şehit Dinçer Ersoy’un baba ocağındaki odasında bulunan birçok anıyı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir ve partililer ile paylaştı.

Odayı gezen ve zaman zaman duygusal anlar yaşayan Başkan Vahap Akay, Şehit Dinçer Ersoy’un odasında bulunan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.