Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kış ayları için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaklaşan kış mevsimi öncesinde, olumsuz hava koşullarıyla mücadele etme kapsamında tüm tedbirlerin şimdiden alındığını ifade etti. Kış hazırlıklarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşların mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Vahap Akay, zorlu kış günlerinde yoğun kar yağışı olması halinde, öncelikli çalışma noktalarının ana arterler olduğunu ifade etti.

Başkan Akay, "Kızılpınar Mahallemizdeki garajımızda 90 ton tuz stok edildi. Çerkezköy Organize Bölgesi’ndeki garajımızda da 11 ton kar ve buz çözücü sıvı stok edildi. Bunların yanında 1 adet greyder, 4 adet kepçe, 4 adet kamyon ve 2 adet kamyonet de çalışmaya hazır ekipmanlar arasında bulunuyor" dedi.

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Teknik Hizmetler Amirliği’nin olumsuz hava koşullarıyla mücadele kapsamında ortak çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Akay, "Çalışmalarımız 24 saat esasına göre vardiyalı bir şekilde gerçekleştirilecek. Biz belediye olarak gerekli tüm çalışmaları ve hazırlıklarımızı yaptık. Umarım bu hazırlıklarımız bizim kış boyunca vatandaşlarımızı hiçbir zorlukla karşı karşıya bırakmamamızı sağlar" ifadelerini kaydetti.