Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Halk Eğitimi Merkezi ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında İngilizce kursu açıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ÇTSO’daki kursları Oda Başkanı Süleyman Kozuva ile birlikte dolaştı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na giden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 141 kursiyerin bulunduğu A1 ve ileri düzeyde İngilizce A2 kursunu ziyaret ederek, kurslar hakkında bilgi verdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Oda yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin de katıldığı programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Kurslarımız 13 Ekim Pazartesi başladı. 22 Ocak tarihinde sona erecek. Kurslar Ticaret ve Sanayi Odası ve Atatürk İlkokulu’nda yapılacak. Ticaret ve Sanayi Odası’nda Temel İngilizce ve İleri Düzeyde İngilizce kursu olarak açılmıştır. Atatürk İlkokulu’da ise temel İngilizce olarak iki sınıf açılmıştır. Kurslar haftada iki akşam yapılmakta, 141 öğrenci katılmaktadır" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi’nce kursların açılmasına işbirliği yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kaymakam Kubilay, "En esaslı meselemizin eğitim olduğunu her zaman dile getiriyoruz. 31 Ocak da Halk Eğitim kampanyası başlattık ve bu kampanya sayesinde de 2013-2014 dönemi ile son 14 yılı karşılaştırdığımızda büyük bir atılım gerçekleştirdiğimiz ortaya çıkmaktadır. Başlatmış olduğumuz kampanya sayesinde 7 bin 899 kişiye ulaştık. Bu anlamda Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. En önemli meselemiz eğitim olunca, vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin yükselmesi ve nitelikli hale gelmesi anlamında mesleki eğitim kurslarına önem veriyoruz. Sosyal, kültürel kurslar bu anlamda özellikle meslekte yükselmeyi temin etmek açısından son derece önemlidir. 46 yaşındayım ve yabancı dile hala devam ediyorum. Hayatın her anlamında gerek meslek gerek özel hayatımızda yabancı dil şarttır. Bir slogan üreterek Çerkezköy’ün girişimci kent olmasını istediğimizi ifade etmiştik. Bunun için de alt yapı olması gerekmektedir. Bir adım öne geçmemiz için donanmamız gerekir. Yabancı dilde bunun için en büyük fırsattır. Yaptığımız okul denetimlerinde de çocuklara söylediğimiz tek şey yabancı dile önem verilmesi gerektiğidir. Yaşınız kaç olursa olsun İngilizce bilmek mutlak karşınıza çıkacaktır" diye konuştu.

Ziyaret sırasında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise Kaymakam Kubilay ve Halk Eğitimi Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Kozuva, "Bizim odamıza verdiğiniz değeri gerçekten biliyoruz. Bir İngilizce kursu açalım dedik, hepiniz canla başla mücadele edip açtınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.