Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay ve ilçedeki diğer protokol üyeleri Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na kuruluşunun 20’nci yılı dolayısıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kaymakamı Metin Kubilay, "İlçe protokolü ile birlikte Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu 20.yılında ziyaret etmek istedik" dedi. Kısa bir süre önce ÇEMYO’nun yeni binasına taşındığını hatırlatan Kaymakam Kubilay, "Bu fikri oluşturduğumda bütün protokol üyelerimiz bunu olumlu bir şekilde karşıladı. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bin 100 öğrencisi ve dokuz bölümü ile eğitimine başarılı bir şekilde devam etmektedir. Daha önce ilçe merkezinde hizmet veriyordu. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çalışmaları ile birlikte yeni yerlerine taşındılar. Yapmış oldukları çalışmalar neticesinde kendilerine teşekkür ediyorum. Bu sene okulumuzun taşınmasını çok istedim. Çünkü taşındıktan sonra eksiklerimizi yerinde görmek istedik. Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bu kurumu taşıdık. Her hafta daha iyiye gidiyorlar. Eksikler de bir şekilde tamamlanıyor" açıklamasında bulundu.

Konuşmasını Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunu hatırlatarak sürdüren Kaymakam Kubilay, "Fabrikalara nitelikli elemanlar yetiştirilmesi çok önemlidir. Kaymakamlık olarak halk eğitim kampanyasına da büyük bir önem veriyoruz. Yüksekokulumuz da çok önemlidir. Dokuz bölümü sanayicilerimizin ve halkımızın talepleri doğrultusunda da artırabiliriz. Fiziki şartlarımız uygun olmakla birlikte ileride burayı fakülteye de çevirebiliriz. Eğitim bizim her zaman önceliğimizdir. Bu konuda Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten ötürü protokol üyelerine teşekkür eden ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, "Gerek Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, gerekse Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan çok anlamlı destekler aldık. Ben buradan okulumuzun yapımında ve buraya gelmesinde emeği olan bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, ziyarete gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür plaketi sundu. 20 yıl şerefine 3 bin civarında pul yaptıracaklarını kaydeden Buluş," Bugün yeni binamızda protokol üyelerimiz ile fotoğraf çektirip 20’nci yıl anısına postane puluna koymak istiyoruz" dedi.