Torba yasa kapsamında vergi borçlarına ilişkin getirilen yeniden yapılandırma kapsamında Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bugüne kadar 3 bin 404 kişi başvuru yapıtı.

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Torba Yasa kapsamında aldıkları yapılandırma müracaatlarında son durum hakkında bilgi vererek, müracaat süresinin dolmasına kısa bir süre kala mükellefleri uyardı. Tetik, yeniden yapılandırmadan yararlanmayı düşünen mükelleflerin, başvurularını son güne bırakmamalarını istedi.

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, "Borcu bulunan vergi dairemiz mükelleflerinden yapılandırma kapsamında 3 bin 404 müracaat aldık. Bu müracaatların parasal değeri ise 39 milyon 157 bin 824 TL. Borcu bulunan mükelleflerin büyük bir bölümünün henüz müracaat etmediğini dikkate alırsak, son güne bırakılacak müracaatlarda yoğunluk artacaktır. Bu nedenle, son 10 günü kalan bu fırsattan yararlanacak mükelleflerimizi bir an önce vergi dairemize müracaat etmeye davet ediyorum" dedi.

Yapılandırmada kapsamına giren mükelleflerin daha kolay müracaat etmesi ve işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilmesi için özel bir birim oluşturduklarına dikkat çeken Müdür Ahmet Tetik, "Yapılandırma müracaatları için Vergi Dairemizde özel birim kurduk. Personel takviyesi yaptık. Elimizden geldiğince müracaatların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılması için önlemlerimizi aldık" ifadelerini kaydetti.

Yapılandırmadan yararlanmak için müracaat eden mükelleflerin ödemelerini de kolaylıkla yapabildiğini belirten Tetik, "Çerkezköy Vergi Dairesi olarak ilçemizdeki tüm bankalarda hesaplarımız var. Kredi kartlarıyla da ödeme yapılabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de ödeme yapılmakta. Ödeme yapmak için vergi dairesine gelmelerine gerek yok" dedi.