Fenerbahçeliler, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, ’1 Milyon Üye Projesi’nin tanıtımında bir araya geldi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Çerkezköy Derneği tarafından ’1 Milyon Üye Projesi’ tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, Çerkezköy’de 200 üye sayısına ulaşılması halinde Başkan Aziz Yıldırım’ın ocak ayında Çerkezköy’e geleceğini ifade etti.

Program, Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kılınç’ın açılış konuşması ile başladı. Fenerbahçe’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Ömer Kılınç, "Bugün 1 milyon üye kampanyası kapsamında bir araya geldik. Amaç 1 milyon üye sayısına ulaşmak. Ama realist hedefler doğrultusunda öncelikle ulaşmamız gereken rakam 100 bin diye düşünüyorum. Kısa süre içinde 100 bin üye sayısına ulaşıldığı taktirde üye sayısı ilerleyen yıllarda 1 milyon da olur, 2 milyon da olur" dedi.

1 milyon üye kampanyasının iyi anlatılması gerektiğine işaret eden Ömer Kılınç, "Bu kampanya kapsamında asıl olan üyelik kartıdır. Bu kartın avantajlarının iyi anlatılması halinde diğer spor kulüplerinin taraftarları dahi bu karta sahip olmak isteyecektir. Rasyonel düşünen herkes bu kartı alır. Başkan Aziz Yıldırım, üye çalışmalarında Çerkezköy’e güvendiğini belirterek, yakında ilçemize teşrif edeceğini söyledi. Buradaki herkes 5’er üye yapsa 200 hedefini kolaylıkla tuttururuz" ifadelerini kaydetti.

1 milyon üye kampanyası için çevre ilçelerdeki dernek yönetimleri ile bir araya geldiğini kaydeden Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu işi birlikte yürütme kararı aldık. Edirne ve Tekirdağ’daki tüm dernekler Çorlu Şubesi çatısı altında toplanacak. Her şube kendi bölgesinde üye çalışması yapacak. 200 üyeye ulaşılması halinde şube olma hakkı kazanacaklar. Her şubede üye sayılarına bağlı yatırımlara gidilecek. Ortalama bir tesisin maliyeti 400-500 bin TL’dir. 200 üyeyi bulursak, önce tesis için yer bulunacak. O yer satın alındıktan sonra da tesis yapılacak" diye konuşu.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün gücünü taraftarından alan bir kulüp olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, 1 milyon üye kampanyasının, Fenerbahçe’yi dünya kulübü yapma yolunda atılmış çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 9 ana olimpiyat branşında 70 kategoride 2 bin lisanslı sporcusuyla ulusal ve uluslar arası arenalarda sportif mücadele verdiğini kaydeden Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin ise, "Bu mücadelelerimizde her zaman liderliği hedef aldık ve birçoğunda da hep lider olduk. 2 bin lisanslı sporcusuyla giderek büyüyen bir aileyiz. Sayısal olarak dünyada böyle bir kulüp yok. Fenerbahçe bütün spor branşlarında ihtisaslaşıyor. Kulübümüzün kuruluş amacı, vatan savunmasına katkıda bulunacak yüksek kondisyonlu gençler yetiştirmektir. 1 milyon üye hayal ettik. 2015 sonuna kadar hedef 100 bin üyeye ulaşmak. Bunun için yola çıktık ve en kısa zamanda da bunu başaracağız" dedi.

Kampanya kapsamında elde edilen gelirlerin yönetim kurulunca harcanmayacağını ifade eden Turan Şahin, "Bu paraların nasıl harcanacağına Genel Kurul’da sizler karar vereceksiniz. Yönetim sizden onay alırsa o parayı harcayabilecek. Ama önceliğimiz, sporcularımızın eğitimi konusu olacaktır" açıklamasında bulundu.

Tanıtım toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın ve çok sayıda Fenerbahçeli katıldı.