Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, fırıncılara yönelik başlattığı hijyen eğitimlerini sürdürüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürlüğü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’nda ilçede ekmek üretimi yapan fırıncılara hijyen eğitimi düzenledi. Fırıncılara yönelik verilen hijyen eğitimi seminerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü İsa Altay ve gıda mühendisleri Ferya Arslan Çolak, Abdülkadir Geylani Okatan, Çerkezköy Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Erdem de hazır bulundu.

Çerkezköy ilçe merkezinde faaliyet gösteren toplam 37 ekmek fırınından hijyen eğitimi seminerine 18 fırın sahibi katıldı. Seminer sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara sertifika verileceği kaydedildi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü İsa Altay, hijyen eğitimi seminerlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Sizlerin ne denli zor koşullar altında hizmet verdiğinizi ve işiniz gereğince çalışma şartlarınızın da ağır olduğunu biliyoruz. Ancak tüm gıda üretimi yapan yerler gibi sizler de gıda üretimi yapan yerler olarak hijyen koşullarına ve kurallarını uymak zorundasınız" dedi.

Hijyen kurallarının sağlık açısından da önemli olduğuna vurgu yapan Müdür Altay, "Hijyen, sağlığımız için olmazsa olmazların başta gelen en önemli koşuldur. Bu nedenle herkes bu konuda sizlere verilecek eğitim doğrultusunda ne yapılması, neye uyulması gerekiyorsa harfiyen yerine getirerek üretim yapacak. Hijyen kurallarına belirtilen koşullara göre uymayanlar ya da yerine getirmeyenlere ağı para cezası var" diye konuştu.

İlçe Müdürü Altay’ın konuşması sonrasında toplantı basına kapalı olarak devam etti.