Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Türk Hava Kurumu’nun her yıl açtığı ’Model Ata Uçak’ kursu başlıyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanlığı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği ’Model Ata Uçak’ kursu bu yıl da açılıyor. THK Şube Başkanı Mustafa Zümbül, her yıl düzenli olarak açtıkları kursu bu yıl da başlatacaklarını hatırlatarak, kursların havacılığa katkı sağladığını ve gençlere havacılığı sevdirdiğini söyledi.

’Model Ata Uçak’ kursuyla ilgili bilgi veren THK Çerkezköy Şubesi Başkanı Mustafa Zümbül, "Kursa, 75 Yıl Ortaokulu’ndan 12 öğrenci katılacak. Hafta içi 5 gün devam edecek kurs toplam 40 saat sürecek. Kursumuz 12 Ocak’ta sona erecek. Kursta iki model uçak çalışması yapılıyor. Öğrencilerimiz ata çalışmasını tamamladıktan sonra flamengo çalışmasına geçiyor. Kurum olarak kursa katılan öğrencilerimize iki model için ayrı ayrı sertifika veriyoruz" dedi.

Kurslara ilgiden dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Zümbül, kurs sayesinde gençlerin havacılığa ilgisinin de arttığını kaydetti. Kursa katılan öğrencilerin uçak yapımı sırasında gösterdikleri ilginin ileride havacılığa sağlayacakları katkıya zemin oluşturacağını anlatan Zümbül, "Atatürk’ün ’İstikbal göklerdedir’ sözünden yola çıkarak, bu kursları gençlere havacılığı sevdirmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve el becerilerini artırmak amacıyla düzenledik" ifadelerini kaydetti.