Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi, temizlik çalışmalarını daha modern yöntemlerle yapmak için temizlik işlerinde kullanılan araçlarına yenisini ekledi. Halk arasında ’Robot Fil’ olarak adlandırılan son teknoloji ürünü vakumlu temizlik robotu sayesinde caddelerin ve sokakların temizliği daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilecek.

Çerkezköy Belediyesi, ’Robot Fil’ elektrikli yol süpürge araçlarını Belediye önünde görücüye çıkardı. Atatürk ve Öztrak caddelerinde temizlik yapacak olan filleri inceleyen Başkan Akay, araçların çevre temizliğinde çok faydalı olacağını kaydetti. Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan, temizlik ihalesinin kazanan firmanın şartnamesinde bu araçların alınmasının şart koşulduğunu belirterek, "Kendileri de görevlerine başlamadan iki fil aracı Belediyemize getirdiler. Bu araçlar ilk etapta Atatürk ve Öztrak caddelerinde kullanılacak. Araçlardan memnun kaldığımız takdirde de sayıları çoğaltılacak" dedi.

Yeni araçlar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Ali Arslan, "Yeni araçlarımız üç kişinin yaptığı işi tek başına yapıyor. Makinelerimiz elektrikli olduğundan dolayı günlük olarak 2 TL’lik bir maliyeti bizlere olacak. Fil süpürge araçları sekiz saat şarj olduktan sonra aralıksız sekiz saat temizlik yapabiliyor. Çöp toplama haznesi de 240 litre kapasiteli ve ince temizlik yapıyor. Araçlarımız gece gündüz çalışacak. 1500 watt çekiş gücüne sahip olan araç yerde ki her çöpü rahatlıkla alabiliyor. Araçların bir diğer özelliği de kullanan personelin kaç saat aracı çalıştırdığı da belli oluyor" ifadelerini kaydetti.

Yeni araçların tanıtımına katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, denemesini de belediye önünde temizlik yaparak gerçekleştirdi. İlçenin temizliğinin vatandaş sağlığına da etki edeceği anlayışını taşıdıklarını kaydeden Başkan Vahap Akay, "Şehrimizi her zaman temiz tutma gayreti içerisindeyiz. Temizlik ve halk sağlığı gibi hassas bir konuda da halkımıza en kaliteli hizmeti etmek için temizlik araç filomuza bir yenisini daha ekledik. Bu sayede ilçemiz, şehir meydanımız küçük çöplerden de arınacak sokaklarımız özenle temizlenerek çok daha temiz ve güzel bir hale gelecek" dedi.