Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, İlçe Teşkilat Binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek, CHP Tekirdağ Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. Demir, çıktığı yolda başarılı olmak için çalışacağını ve aday gösterilip de seçildiğinde ise bölgede en iyi hizmet eden milletvekili olacağını söyledi.

CHP’de kime ihtiyaç duyulduysa ona görev verildiğini belirten Demir, "Bugün benim için önemli bir gün. İlçe teşkilatımızda daha önce çeşitli kademelerde görev yaptım. Sonra haziran ayında ilçe kongremize kadar Kayyum Heyeti Başkanı olarak ve ilçe kongresinde ilçe başkanı seçilerek ilçe başkanı görevini yaptım. Haziran ayından bu yana yedi ay süre ile özveriyle yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekilliğine aday adayı olduğumu açıklıyorum. Bugün benimle birlikte olan ve beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan Başta Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, İlçe Başkanımız Birol Öztürk’e, belediye meclisi üyelerimize, ilçe yönetimimize ve sevgili can dostlarımız partililerimize ve basınımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lise yıllarından itibaren siyasetle ilgilendiğini hatırlatan Hasan Demir, gerek seçim süreçlerinde gerekse de siyasetin içinde üzerine düşeni bir CHP neferi olarak sürdürdüğüne inandığını dile getirdi. Partide büyük emekler verilerek çok çalıştıklarını ve 2014 yerel seçimlerinde Çerkezköy’de uzun yıllardan sonra CHP’nin Belediye Başkanlığını kazandığını da belirten Hasan Demir, "Yerelde artık yeter dedik ve yeniden yollara düştük. Çok çalıştık. Çok emek verdik. Üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bir ekibin neler yapacağını ispatladık. Çerkezköy’de CHP iktidarını Vahap Akay başkanlığında kazandık. Şimdi bu çalışmaların gelecekteki başarılarını görme sürecine girmiş bulunmaktayız. Partimize tekrar hayırlı olsun. Bu onurlu görevi kazanmam halinde, tanımış olduğunuz Hasan Demir’in sizden biri ve örgütün bir neferi olarak, birlik ve beraberliğimiz için çalışacağıma, Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil edeceğime, örgütlere, kadın kollarına, gençlik kollarına elimden gelen en güçlü desteği vereceğime, herkesi kayıtsız şartsız kucaklayacağıma, yerel iktidarımızla mutlak uyum içerisinde çalışacağıma, ötekileştirme anlayışında olmayacağıma söz veriyorum" dedi.

Basın toplantısında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "İlçe teşkilatımızda ne zaman ihtiyaç duyulduğunda örgüte gelerek görev aldı. Hiç bir zamanda görevden kaçmadı. Üstlendiği görevleri de layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde bulundu. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP ekip ruhuyla başarı kazandı. 2015 genel seçimlerinde de örgütün Hasan abisi başarıya soyundu. Çerkezköy’ün CHP’den bir milletvekiline ihtiyacı var bu dönemde bir milletvekili çıkaracağız. Bu potansiyel ilçemizde var. Partimizin bütün aday adaylarına ve Hasan Demir’e çıktığı bu yolda başarılar diliyorum, hayırlı olsun" ifadelerini kaydetti.