Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde CHP İlçe Kongresi’nde bir süreden beri Kayyum Heyeti Başkanlığı’nı yapan Hasan Demir, 192 delegenin 118’inin oyunu alarak CHP Çerkezköy İlçe Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kongresi Güneşler Otel Toplantı Salonu’nda yapıldı. Bir süreden beri İlçe Kayyum Heyeti Başkanı olarak görev yapan Hasan Demir ve eski ilçe başkanlarından Fedahi Güven’in aday olduğu olağanüstü kongreye partililer büyük bir ilgi gösterdi. Kayıtlı 207 üyeden 192 üye oy kullanırken, oyların 118’ini alan Hasan Demir, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı oldu. Rakibi olan Fedahi Güven ise 70 oy aldı. Kongre sonrası Güven ve Demir birlik mesajı verdi.

"KONGREMİZİN ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUM"

CHP Çerkezköy İlçe Kongresinin bölgeye örnek teşkil edeceğini belirten Demir, "Bu gün bizlerle birlikte yanımızda yer alan Genel Başkan yardımcımız Faik Öztrak, Milletvekilimiz Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, İl Başkanımız Recep Palabıyık olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza, il yönetimimize, ilçe başkanlarımıza ve tüm partililerimize, delegelerimize ve misafirlerimize saygılarımı sunuyorum. CHP’ye yakışan bir kongre olmasını diliyorum. Yerelde, Tekirdağ iktidarında, sosyal demokrat yöneticilerin neler yapabileceğine örnek teşkil etmesini istiyorum" dedi.

Seçim sonunda kısa bir konuşma yapan Fedahi Güven ise, "Hasan Demir’i ve yönetimini kutluyorum. Kazanan CHP oldu. Bundan böylede birlik ve beraberlik içinde partimiz için çalışacağız. Partimizi daha da yükselmesi için el birliğiyle tüm partililerimizle birlikte çalışarak CHP’yi iktidara taşıyacağız" ifadelerini kaydetti.

Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ve il yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 11 ilçe belediye başkanı, CHP Tekirdağ eski Milletvekillerinden Mehmet Nuri Saygun, Milletvekili aday adaylarından ve Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından Şerafettin Terzi, Şerafettin Kurt, CHP Çerkezköy ilçe eski Başkanları,Tahsin Çipli, Hilmi İpek, Ertan Aşut, Saim Özkan, ilçe yeni ve eski yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri, yeni ve eski Belediye Meclisi üyeleri, delegeler, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Muratlı, Şarköy, Malkara, Marmaraereğlisi, Hayrabolu, Süleymanpaşa ve Ergene İlçe Başkanları, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Tükkan, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat ve çok sayıda davetli katıldı.

Hasan Demir başkanlığındaki CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi Metin Akyıldız, Gülten Altay, Cevdet Aykaç, Engin Camcı, Nursu Çakır, Tahsin Çipli,Yaşar Gül, Gürkan Kartal, Mehmet Emin Kurutaş, Birol Öztürk, Naime Pehlivan, Türkan Şans, Ruhi Taşdelen, Alişan Tekin, Hilmiye Terzi ve Hüseyin Ülger isimlerinden oluştu.