Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Hayrabolu Sanayi Sitesi Kooperatifi yeni iş yeri inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demir, sanayi sitesine ait iş yerlerinin temel atma törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Sanayi Sitemizde 240 parselde, 130 ortak ve yaklaşık 700 çalışanla ilçe ekonomisine katkı sağlıyoruz. İlçemizin müteşebbis ve sanayi alt yapısını, kültürünü yakalamış olduğu pozitif gelişmeyi daha yukarılara taşımak amacıyla, büyütmeyi ve geliştirmeyi amaçladığımız, bir fikirden öte taşıdığımız, şuanda ilk adımlarını atmak üzere bulunduğumuz 8 adet 200 metrekare kapalı, 180 metrekare açık iş yerlerimizden başlayarak, daha da geliştirmeyi planladığımız bu projelerle, ilçemizin gelişmesine ve işsizliğin bir nebze azalmasına yardımcı olacağına kalpten ve fikirden inanıyorum" dedi.

Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ise, "Hayrabolu Organize Sanayi Bölgemizde 47 fabrika arsamız var. Şuanda 800 çalışanımız bulunmakta. Sanayi sitemizle birlikte yaklaşık bin 500 kişi istihdam ediliyor. 2015 yılı içinde yeni yapılan iş yerlerimizle OSB’deki fabrikalarda faaliyete geçtiğinde artık tersine göç başlayacaktır. Büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Tesisin hayırlı olmasını dileyen Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, kooperatifin kurulmasından bugüne kadar görev almış herkese teşekkür etti. Başkan Altayoğlu, Hayrabolu Belediyesi olarak, tüm müteşebbislere kanunların verdiği yetkiler doğrultusunda sonuna kadar destek vereceklerini dile getirdi.