Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren ekmek fırınları ve unlu mamul üreten iş yerlerini bizzat denetledi.

Kapaklı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, ekmek fırınları başta olmak üzere unlu mamul üreten iş yerlerindeki denetiminde, iş yeri sahiplerine bilgilendirmede de bulundu. Başta fırınlar olmak üzere unlu mamul üreten iş yerlerini tek tek dolaşan Müdür Pasin, "İlçemizdeki ekmek ve ekmek çeşitleri üreten iş yerlerimizi denetledik. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, ve satış aşamalarında gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptık" dedi.

İlçedeki gıda üretimi yapan iş yerlerinin başında gelen ekmek fırınları ve unlu mamul işletmelerine yapılan denetimlerin önümüzdeki günlerde de süreceğini vurgulayan Müdür Pasin, "Bu tarz denetlemeleri sıklıkla tekrarlayacağız. Yapılan uyarıları dikkate almayan iş yerlerine cezai müeyyideler uygulanacak" diye konuştu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin, denetimler sırasında işletme sahiplerine üretimleri sırasında uymaları gereken kuralları da tek tek hatırlattı. İşletmenin hijyen başta olmak üzere yasal yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyen Pasin, gördüğü eksiklikler konusunda da uyarılar yaptı.