Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde Kent Konseyi, Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı ile kuruldu.

Kapaklı Kent Konseyi Toplantısı’na Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı H. İbrahim Erkan, Belediye Meclis Üyeleri Sami İkizler ve Muzaffer Yıldıran, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ile muhtarlar katıldı.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği toplantının ilk gündem maddesinde Kapaklı Kent Konseyi Yönetmeliği konusu görüşüldü. Kapaklı Belediyesi Danışmanı Veli Çeken, yönetmelik hakkında katılımcıları bilgilendirirken, toplantıda daha sonra Divan Heyeti’nin oluşturulmasına geçildi. İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği Divan Kurulu’nun üyeliklerine ise genç muhtarlar Seçkin Dilsiz ve Özgür Cengiz seçildi.

Kapaklı Kent Konseyi Toplantısı, başkanlık seçimi ile devam etti. Kapaklı Kent Konseyi Başkanlığı için herhangi bir aday çıkmaması üzerine Belediye Başkanı İrfan Mandalı Fahrettin Gür ismini katılımcıların onayına sundu. Başkan Mandalı’nın Kent Konseyi Başkanlığı için önerdiği Fahrettin Gür, oy birliği ile başkanlığa seçildi.

Toplantı, Kapaklı Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun seçimi ile devam etti. Yürütme Kurulu üyeliklerine AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, HDP Kapaklı İlçe Başkanı Yahya Yağcı, SP Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç ve Karlı Mahallesi Muhtarı Anıl Aydın oy birliği ile seçildi.

Kapaklı Kent Konseyi Genel Sekreterliği için ise Başkan İrfan Mandalı tarafından Gülşah Selçuk ismi önerildi. Gülşah Selçuk’un Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevi, yapılacak ilk Yürütme Kurulu Toplantısı’nda karara bağlanacak. Kent Konseyi Kadın Meclis Gençlik Meclisi ve diğer çalışma grupları da Kapaklı Kent Konseyi’nin ilk Genel Kurulu’nda belirlenecek.

Toplantının sonunda kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Yeni bir Kent Konseyi oluşturulduğu için bazı eksiklikler olmuş olabilir. İnanıyorum ki bu eksiklikleri hep birlikte el ele vererek tamamlayacağız" dedi ve Kent Konseyi’nin ilk başkanı Fahrettin Gür ve Yürütme Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.