Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nce yapılan denetimlerde son 3 ayda 162 bin TL’lik trafik cezası kesildiği kaydedildi.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin son 3 ayda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Kapaklı’da son 3 ayda toplam 2 bin 764 aracın ve 313 ağır taşıtın trafik ekiplerince kontrol edildiğini ifade eden İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "486 sürücüye alkol kontrolü yapıldı. Kontroller sonucunda 631 araca toplam 162 bin 934 TL para cezası kesildi. Denetimler sonucu 65 aracın trafikten men edildi, 40 sürücünün ehliyetine el konuldu. Üç aylık süre içinde toplam 176 motosiklet kontrol edildi. Sürücü belgesi olmayan 26 araç sürücüsü ve 1 motosiklet sürücüsü hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı" dedi.

Eylül-Ekim ve Kasım ayları içinde ilçe sınırlarında toplam 16 adet maddi hasarlı kaza meydana geldiği belirtilen açıklamada, "36 adet de yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 41 kişi yaralandı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada 3 aylık süre zarfında ölümlü trafik kazası meydana gelmediği belirtildi.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik kontrollerinin periyodik olarak devam edeceğine vurgu yaparken, "İlçemizde yapılan trafik kontrollerinin yanı sıra ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ’Trafik ve Yaya Güvenliği’ seminerleri de verilmektedir. Amacımız tüm vatandaşlarımızda trafik bilincini artırmaktır" dedi.