Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi cam şişeleri geri kazandırmak için 25 adet cam şişe kumbarası koydu.

Daha önce ambalaj atıklarını yerinde toplama projesi ile geri dönüşümünü sağlayan Kapaklı Belediyesi, şimdi de cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için ilçenin belirli noktalarına 25 adet cam atık şişe kumbarası koydu.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kapaklı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca lisanslı Cam Kırığı Hurda Nak. İnş. Gıda Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ÇEVKO ile birlikte yürütülen ‘Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi’ kapsamında 25 adet cam atık kumbarası ilçemizin işlek noktalarına konulmuş olup, kısa süre içerisinde kumbara sayısı 50 adete tamamlanarak tüm mahallelerimizde halkımızın kullanımına sunulacaktır" dedi.

Cam atık şişe kumbaralarının çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev gördüğünü kaydeden Başkan Mandalı, "Kapaklı Belediyesi olarak bu konuda duyarlı olduğumuzu gösteriyoruz. Kumbara uygulamasındaki amacımız hem çevresel sorumluluğumuza önem vermek hem de cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Halkımızın kullanmadıkları cam şişe ve cam kavanozları çöp kutularına değil de bu kumbaralara atmalarını istiyor ve tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.