Türk Kızılayı Tekirdağ Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, Malkara Kızılay Öğrenci Yurdu Müdürü Betül Öz, Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Albak ve Şube Sekreteri Mümine Karabıyık ile birlikte Kızılay Haftası dolayısıyla, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal’ı ziyaret etti.

29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulunan Kızılay yetkililerine teşekkür edip, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal, Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan Kızılay’ın ve Kızılay Malkara Şubesi’nin Haftası’nı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Türk Kızılayı Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, Kızılay Haftası dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Haftanın önemine dair açıklamada bulunan Şube Başkanı Meral, Kızılay’ın 146 yıldır yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattığını ifade ederek, "1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her kesimde insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 146 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır. Savaşta ve barışta sosyal hayatta uluslararası alanda ve afetlerde bilerek görev üstlenen Türk Kızılayı mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır" dedi.