Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, kış lastiği ve tonaj uygulaması yaptı. Uygulamada, özellikle ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçların sürücüleri kış lastiği konusunda uyarıldı.

1 Aralık 2014 tarihi itibariyle uygulamaya başlanan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu kapsamında Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, Malkara’ya bağlı Şahin Mahallesi çıkışındaki yol ayrımında denetim yaptı. Yapılan denetimlerde jandarma ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda uygulamaya konan kış lastiği zorunluluğunu hatırlatarak, uyarılarda bulunurken, kurala uymayanlara para cezası uygulanacağı yönünde bilgiler verdi.

Yapılan uygulamanın cezadan çok halkı bilgilendirmek adına olduğunu belirten görevli jandarma ekipleri, ayrıca sorumluluk sahalarında bulunan ve yük taşıyan araçların tehlikelere açık olması nedeniyle kontrol uygulaması yaptı.

Jandarma timleri özellikle durdukları kamyonlarda ağır tonaj uygulamasının yanında trafik tescil, sigorta ve diğer belgelerin bulunup bulunmadığı yönünde kontrol yaparak, sürücülere tonaj konusunda kurallara uyulması gerektiğini ve uymayanların ağır para cezası ile cezalandırıldığını anımsattı. Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, kontrollerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.