Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı Malkara Meslek Yüksekokulu’nda, ilçede görev yapan kamu dairesi yöneticileri ile çalışanlarına ’Etkili İletişim’ semineri verildi.

Öğretim Görevlisi İbrahim Bayındır’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, MYO Müdürü Yrd. Doç. Kadir Ertük, ilçede görev yapan kamu dairesi müdür ve çalışanları yer aldı. MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen ’Etkili İletişim’ konulu seminerin amacının benlik analizleri yoluyla kişilerin kendi benliklerini ve iletişim tarzlarını keşfetmelerini sağlamak olduğunu belirten Bayındır, bu doğrultuda hedeflerini belirlemeye çalışmak, yararlı iletişim tekniklerini öğrenerek dinleme ve soru sorma becerisini geliştirmek, empati kurma yeteneğini geliştirmek, bellek ve öğrenme metodları öğrenerek daha kalıcı bilgi sağlayabilmek, olumsuz önyargıları yok etmek, iletişimi kolaylaştıran durumları öğrenip kişilerle daha rahat ve kolay iletişime geçebilmek ve doğru ve haklı eleştirileri yapabilme becerisi kazandırmayı sağlamak istediklerini söyledi.

Bayındır, "İletişim bozukluğundan kaynaklanan karşılıklı anlaşma güçlükleri ve diyalog eksikliği, günümüz toplumunda birbirini dinleme eksikliğinin en iyi göstergesidir" dedi.