Tekirdağ’a bağlı Malkara Anadolu Lisesi ve Malkara Sivil Toplum Kuruluşları arasında ’Eğitim İçin İş ve Güç Birliği Protokolü’, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal’ın huzurunda düzenlenen törenle imzalandı.

Törene, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil’e vekaleten Yönetim Kurulu Üyesi Afşin Turan, Malkara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Haşim Sönmez, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve Malkara Anadolu Lisesi Müdürü Mümin Lütfüoğlu katıldı.

Kaymakam Mahmut Halal, imza töreninde yaptığı konuşmada, "İlçemizin öncü eğitim kurumu olan Malkara Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve burada bulunan değerli STK başkanlarının destek verdiği bu proje; 400 puan üzerinde YEP sahibi olup da Malkara Anadolu Lisesi’ni doğrudan tercih etmiş olan 9.sınıf öğrencilerinin 10 ay süresince aylık 100 TL eğitim yardımı ile desteklenmesini içermektedir. Bu projenin Anadolu Lisesi ve Malkara eğitimine katkı sağlayacağına inanıyorum. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin yıl içerisinde daha da geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için diğer STK’larında bu güç birliğinin arasında olmasını ümit ediyor ve bekliyorum" dedi.

Kendilerine destek olan STK başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Okul Müdürü Lütfüoğlu ise "Bu yıl 17 öğrencimiz bu destekten yararlanacak. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 50 öğrenci olarak hedefliyoruz. Malkara Anadolu Lisesi yönetimi ve öğretmen kadrosuna olan inanç ve güveni boşa çıkarmayacağız. Bu proje Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Çok farklı ve kapsamlı projeler ile Malkara Anadolu Lisesi’ni 4 yıllık bir sürecin sonunda alternatif okul durumundan alternatifleri çok az olan okul durumuna getirme azim ve kararlılığındayız. İnşallah başaracağız" ifadelerini kaydetti.