Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla Malkara İnsan Hakları Kurulu, Kaymakam Mahmut Halal başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Toplantıda, vatandaşlar tarafından İnsan Hakları Kutularına bırakılan mesajlar görüşüldü. İlçede insan haklarının gelişmesi, ihlallerin önlenmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi konusunda yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Kaymakam Mahmut Halal başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Engin Gürfiliz, AK Parti Temsilcisi Av.Kazım Işım, CHP temsilcisi Melih Gürsel, Ticaret Sanayi Odası Temsilcisi Mustafa Gürtunca, Basın Temsilcisi Ali Kemal Önder, Kadınlar Birliği temsilcisi Zeynep Bakla, Okul Aile Birliği temsilcisi Nevriye Aydoğan katıldı.

Malkara İnsan Hakları Kurulu, ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla şu mesajın kamuoyu ile paylaşılmasına karar verdi: "Dünya İnsan Hakları Günü; yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin sonucunda, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduklarını ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı gündür. Bugün, insanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 66’ncı yıl dönümünü kutluyoruz. Günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda en temel hak olan yaşama hakkından, eğitim hakkına kadar insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve güvenliğinin sağlanabilmesi ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, tüm insanlığın ortak bir sorunu haline gelmiştir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki sorumluluk öncelikle devletlere ait olmakla birlikte, bu görev medyadan sivil toplum örgütlerine kadar tüm kuruluş ve bireylerin saygı ve hoşgörü çerçevesinde işbirliğini gerektirmektedir. Malkara İnsan Hakları Kurulu olarak ilçemizde bu çerçevede hakkının ihlal edildiğini düşünen vatandaşlarımızı Kurulumuza başvurmaya davet ediyoruz. İnsan Hakları, sadece kendi hakkı veya çıkarı için değil, başkalarının hakkı ve çıkarı için de mücadele edebilen, her türlü haksızlığa karşı onurlu ve dik durabilen sorumlu insanların ve kuruluşların çoğalması ile mümkündür. Hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes için olduğu gerçeğinin bütün dünyada kabul edilmesi dileğiyle tüm insanların ve saygıdeğer Malkaralılar’ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz."