Tekirdağ’ın Malkara ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Ömer Bey Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşu olan 14 Kasım ve Muharrem ayı dolayısıyla Gazi Ömer Bey Camii’nde Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerin anısına mevlit programı düzenlendi. Mevlit sonrası açıklamada bulunan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nda genç yaşta hayatını hiçe saymış şehitlerimiz, gazilerimiz ve içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı dolayısıyla mevlid okuttuk. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında okuttuğumuz Mevlidi- Şerif sonrasında hem şehitlerimizi anmak ve hem de muharrem ayının simgesi olması sebebiyle aşurelerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Bu da birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına güzel bir etkinlik oldu. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının bütün İslam alemine ve Malkara halkına hayırlar getirmesini diler, Kurtuluş Yürüyüşü ve Kurtuluş Bayramı programımıza tüm Malkaralı hemşehrilerimizi davet ediyoruz" dedi.

Malkara Belediyesinin hazırladığı bin adet aşure, mevlit programına katılanlara Başkan Ulaş Yurdakul ve Müftü Ali Gülbağcı tarafından ikram edildi.