Tekirdağ’ın Malkara ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, yağmura rağmen düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.

Kurtuluş etkinlikleri, Malkara ilçe merkezinde ilk olarak Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından Şehitlik Abidesi’nde saygı duruşunda bulunularak saygı atışı yapıldı. Malkara Atatürk Bulvarı’nda devam eden Kurtuluş Bayramı kutlama törenleri, Malkara’nın kurtuluşunu sembolize eden Türk birliklerinin ilçeye girişinin canlandırılması ile başladı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmada "Zaferler, savaş meydanlarındaki askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Kazanılan zaferlerin ebediyete devamını sağlayabilmek ise daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Üzerinde yaşadığımız coğrafya, dünyanın en hassas yerlerinden biridir. Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Öğrencilerin şiirlerini okuması ile devam eden törenler, halk oyunları gösterileri, askerlerin gösterileri ve geçit töreni ile sona erdi.