Tekirdağ’ın yeni ilçelerinden Kapaklı’da MHP ilk kongresini yaptı. Kongreye tek adayla gidilirken Yusuf Çetin, oy kullanan tüm delegelerin oyunu alarak ilçe başkanı oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Teşkilatı ilk kongresini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk ilçe kongresine MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, MHP İl Genel Sekreteri Fatih Gerek, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, 2014 MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr. Özkan Yücel, MHP Kapaklı Belde Eski Başkanı Hayri Varol, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çetin ile çok sayıda partili katıldı.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in Divan Başkanlığı’na seçildiği kongrede, Divan Üyeliklerine ise Dr. Özkan Yücel, Nejdet Ülkücü, Ahmet Duran Kecek, Abdullah Mayadağ, Fatih Gelek ve Nail Kaleli seçildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunması ile devam eden kongrede, sırasıyla faaliyet raporu ve mali raporlar ibra edildi. Faaliyet ve maliyet raporu delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Raporların oylanmasının ardından konuşan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ülkemizin girdiği karanlık yoldan çıkışı kapsamında bir fırsat olan 2015 seçimlerine daha güçlü yönetimlerle girmek için ülke genelinde ilçe ve il kongrelerini başlatarak seferberlik ilan etti. Bu seferberlik kapsamında da Kapaklı’nın ilk ilçe kongresini yapıyoruz. Karanlık gelecekten, Türkiye’yi kurtarmak için Haziran seçimleri bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. MHP’yi TBMM’de tek başına hükümeti kuracak parti konumuna getirmeliyiz" dedi.

2011 seçimlerinde MHP’nin Tekirdağ’dan 1 milletvekili çıkardığını anımsatan Belen, "İyi çalışırsak milletvekili sayımızı 2 yapabilmek çok basit bir hale geldi. Yerel seçimlerde aldığımız netice 2 hatta 3 milletvekilini Tekirdağ’dan Meclise sokabileceğimizi göstermektedir. CHP’nin başarısı ortadadır. CHP’li belediyeler perişan vaziyettedir. Belediyeler CHP’nin iş yapmayı sevmeyen kafası yüzünden insanımıza hizmet vermemektedir. Son yaptıkları imarlarla ilgili davalar açıldı. İmar uygulamaları mahkeme kararıyla iptal edildi" açıklamalarında bulundu.

Türk insanının borç batağında olduğunu öne süren Belen, "Kredi kartlarındaki borç miktarı 100 milyar lirayı aşmış durumda. Tüketici kredilerindeki borç miktarı 400 milyar lirayı aşmış durumda. Bireysel kredi borcunu ödeyememiş kişi sayısı Eylül 2014 itibari ile 506 bin kişi ve bunların ödeyemedikleri kredi miktarı 2 milyar 276 milyon TL’dir. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 793 bin kişi ve ödeyemedikleri miktar 5 milyar 132 milyon TL. Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğu bu örneklerle ortadadır" dedi.

Konuşmaların ardından gidilen seçimde mevcut Başkan Yusuf Çetin, MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk seçilmiş başkanı oldu. Yusuf Çetin Başkanlığında yeni MHP Kapaklı İlçe Yönetimi, Erden Ekkazan, Erol Çetin, Adnan Hasköy, Nesrin Küp, Çağlar Bütün, Hamza Sakarya, Sevim Boncuk, Kazım Doğaç, Nedret Biyik, Recep Çengelli, Feyzullah Yorulmaz, Nihat Kaygusuz, İsmet Yılmaz, Tayfun Dost, Hızır Altınöz, Nihat Özbirge, Faruk Arabacı ve Bünyamin Kurt isimlerinden oluştu.