Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da, MHP İlçe Başkanlığı’nın ikinci adayı Fatih İşcan oldu.

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı binasında MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan başkanlığında yapılan basın toplantısında Fatih İşcan’ın adaylığı kamuoyuna açıklandı. Daha önce adaylığını açıklayan Sertaç Alkaya’dan sonra MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Fatih İşcan, demokratik süreçte aday olduğunu belirtti.

Süleymanpaşa İlçe Başkan adayı Fatih İşcan, yaptığı basın açıklamasında olağan kongre sürecinde olduklarını belirterek, "Kongrelerimiz, doğası gereği bayrağı daha yukarıya taşımaya dönük fikirlerin çarpıştığı, delegelerimizin bu fikirlerden ilham alarak, partimiz için en hayırlısında karar kıldığı, rekabete açık, demokratik ve dinamik süreçlerdir. Bu çerçevede, ülkücü hareketin, çocuk yaştan itibaren, Ülkü Ocaklarından başlayarak aklını, fikrini, kalbini Türk Milliyetçiliği’ne vakfetmiş bir ferdi olarak, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin partili gençlere dönük ’göreve talip olun’ nasihatini yerine getiriyor ve 7 Aralık 2014 günü yapılacak olan Süleymanpaşa İlçe Kongremizde şahsım ve arkadaşlarımızla göreve talip olduğumuzu açıklıyorum" dedi.

Kongre sürecini bir bayrak yarışı olarak nitelendiren İşcan, "Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan, aynı yönetimde, birlikte görev yaptığımız mevcut ilçe başkanımız Sertaç Alkaya’ya, görevi boyunca verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreç, kendisinin de vurguladığı gibi bir bayrak yarışıdır. Bizler de bayrağı yere düşürmeden, kirletmeden, lekelemeden taşımaya yeminli neferleriz. Hepimizin bayrağı hak ettiği göndere çekmek noktasında tarafı birdir. 7 Aralık günü sandıklar kapanana, delegelerin oy verme işlemi noktalanana kadar, kendisiyle de bundan sonra aday olacak diğer arkadaşlarımla da hizmette rakibiz. Ancak, sandıklar açılıp da, sonuç ilan edildiği andan itibaren, kazanan kim olursa olsun Milliyetçi Hareket Parti’mizin hak etmiş olduğu tek başına iktidar yolundaki mücadelemizi yine hep birlikte omuz omuza vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile son buldu.