Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde halk pazarı esnafına yönelik düzenlenen hijyen eğitimleri sona ererken, pazarcılar eğitim sonunda sertifika aldı.

Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Terzi, kısa bir süre önce pazar esnafına yönelik verilen hijyen eğitiminin çok faydalı olduğunu söyledi. İlk etapta eğitimi 70 pazar esnafının aldığını hatırlatan Terzi, önümüzdeki günlerde diğer pazar esnafının da hijyen eğitimi almalarını sağlayacaklarını kaydetti.

Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Terzi, hijyen eğitimi alan pazar esnafını eğitim almasının ardından sertifikalı esnaf olduklarını belirterek, "Kapalı Pazar yeri esnafımızdan derneğimiz üyelerinden 70 esnaf arkadaşımız hijyen eğitimi görerek sertifika aldı. Verilen bu hijyen eğitimi nedeniyle Çerkezköy Kapalı Pazar yeri esnafları olarak memnun kaldık. Bu eğitim bizler için gerçekten çok yararlı oldu. Zaten Tarım Bakanlığınca zorunlu kılınan bir eğitim olması nedeniyle de bu eğitimi almayanlar da kısa zaman içinde alacaklar. Bu eğitim sayesinde pazar esnafımız vatandaşlarımıza gereken hassasiyeti göstererek hizmetini verecek. Her ne kadar yetkili kurumlar bu işin takipçisi ise de biz de dernek olarak bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Hasan Terzi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi tarafından gönderilen yazıda tüm pazar esnafının sattığı ürünlerine etiket koyma zorunluluğu getirildiğini de belirterek, "Artık her pazarcı esnafı sattığı ürüne etiket koymak zorunda. Bu bir yasal zorunluluk, bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından derneğimize gönderilen yazıda her pazar esnafı sattığı ürününe fiyat etiketi koyacak. Biz de bizden istenilenleri esnafımıza duyurduk" ifadelerini kaydetti.

Dernek Başkanı Terzi, fiyat etiketi koymayan esnafa cezai işlem uygulanacağını dile getirdi.