Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, acil servislerin yoğunluğunun çözümünün aile sağlığı merkezleri olmadığını söyledi.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesinde basın açıklamasında bulunan Öksüz, Sağlık Bakanlığı’nın bir süredir devam etmekte olan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik acil servislerdeki nöbet uygulamasına ek olarak Cumartesi günlerini de kapsayacak şekilde Aile Sağlığı Merkezlerinde başlatmayı düşündüğü esnek mesai uygulamasına tepki gösterdi.

Özverili ve fedakarca, başarılı bir şekilde sağlıkta dönüşüm projesinin uygulanması gerektiğini, bu yoldaki sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu belirten Öksüz, "Sağlıkta dönüşümün en son örneği olan 13 Aralık 2010 tarihinde tüm illerde uygulamaya başlayan aile hekimliği sisteminin asıl kuruluş amacı koruyucu sağlık hizmetini geliştirmek, daha aktif uygulamak ve vatandaşların hizmete daha rahat ulaşımını sağlamaktır. Sağlık Bakanlığının hastane acil servislerdeki aşırı hasta yoğunluğu ve hekim ihtiyacını giderebilmek adına Mayıs 2014’ten itibaren ilimizde de uygulanmaya başlayan aile sağlığı çalışmalarını da kapsayan acil nöbet uygulaması nasıl ki acil servislere çözüm olmadıysa yeni yıl itibarı ile uygulanmak istenen esnek mesai uygulaması da başarılı olmayacaktır. Sağlık personelimizin yeterince iş yükü zaten var. Uygulanması düşünülen çalışma çözüm değil. Yeni sıkıntıları beraberinde getirecektir. Mahalle aralarında vatandaşla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getireceğini düşündüğümüz bu uygulama acil servislerdeki hasta yoğunluğuna da çözüm olmaz" dedi.