Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin son kararlarını açıkladı.

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri, dernekte düzenlediği toplantıda dernek üyesi servisçileri UKOME’nin servis araçları hakkında aldığı kararlar hakkında bilgilendirdi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Meclisi ve Kapaklı Belediye Meclisi Üyesi Sami İkizler de katıldı.

1 buçuk yıl önce kurdukları derneğinin bu güne kadar servisçilerin sorunlarının çözümü konusunda büyük bir yol kat ettiklerini belirten Tanyeri, "Bir buçuk yıl büyük bir özveri ile ilçemize 81 ilden gelen arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz yaptığı çalışmalarla büyük bir yol kat etmiştir. Dernek yönetimi olarak bir buçuk yıldır servisçiler olarak geldiğimiz nokta ortada. Türkiye’nin yedi bölgesinden yani 81 ilden gelen arkadaşla kurduğumuz derneğimizde birlikte sevgi saygı birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Servisçilerimizin bir çok konudaki sıkıntılarını da yaptığımız yoğun çalışmalarla çözüme kavuşturduk. Yol belgesi olmayan araçlarımıza yol belgelerini aldık.Yönetim olarak bu güne kadar hiçbir üyemizi yolda bırakmadık ve sorunlarının çözümü konusunda da hepsine yardımcı olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Artık ilimizde UKOME kuruldu ve sorunlarımızın hepsi burada çözüme kavuşacak" dedi.

Tanyeri, UKOME’nin servis araçları ile ilgili önemli kararlar aldığını ve bundan böyle servisçilerin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte artık il içindeki tüm ulaşım hizmetlerinden Ulaşım ve Koordinasyon Kurulu (UKOME) Daire Başkanlığı’nın yetkili olduğunu anımsatan Tanyeri, "Dolayısıyla artık tolu taşıma UKOME kontrolünde ve yetkisinde bulunduğunda bundan böyle tüm sorunlarımızda UKOME tarafından çözümlenecektir. Biz Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak dernek üyelerimizin daha verimli şekilde ve istekli çalışmalarında bizlere öncülük sağlayacak şekilde kararlar alan UKOME daire Başkanlığımıza aldığı kararlara teşekkür ediyor ve kararlarına da saygı duyuyoruz. Bu güne kadar çözüm aradığımız tüm sorunlarımızın da kısa sürede çözümlenecek olmasından da son derece memnunuz" ifadelerini kaydetti.

UKOME Daire Başkanlığı’nın aldığı karar ile bundan böyle servis araçlarının kendi ilçe dışındaki güzergahlarda çalışamayacağını dile getiren Tanyeri, "Aynı zamanda UKOME korsan araçlarla da etkin bir şekilde çalışma başlatmış bulunmaktadır. UKOME, J plaka araçların servisi dışında personel taşımacılığı yapmamaları kararı almıştır. UKOME kararlarında bulunan güzergahlar izin belgesinde belirtilen 11-5’teki açıklamasında bulunduğu gibi servis araçlarının kendi ilçe sınırları dışındaki güzergahları kesinlikle kullanamayacak ve durup yolcuda alamayacaklardır" dedi.

Başkan Tanyeri’nin konuşması sonrasında servisçiler diğer sorunlarının da bir an önce çözüme kavuşması için görüş alışverişinde bulundu.