Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Aralık Ayı Olağan Basın Toplantısında, basın mensupları ile bir araya geldi.

Sahil ek binasında yapılan toplantıda 2015 yılı projeleri ile ilgili bilgiler veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sahil projesi ve şehirdeki alt yapı sorunlarına değindi. Değirmenaltı’nda bulunan caddenin isminin Yılmaz Büyükerşan Bulvarı olarak isimlendirileceğini belirten Başkan Eşkinat, öğrenciler için ideal bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirterek, "Değirmenaltı için güzel projelerimiz var. Ücretsiz internet erişimi projemizle başlayan çalışmalarımız Yılmaz Büyükerşan Bulvarı ismini vereceğimiz caddenin ışıklandırılması ile devam edecek. Öğrencilerimize Eskişehir’de olduğu gibi modern yaşam alanı oluşturacağız. Yol çalışmaları konusunda sıkıntılarımız var. İlçemizde yapılan kazı çalışmaları bizi ve vatandaşlarımızı zor duruma sokuyor. 2014 yılında halen Tekirdağ’da Trakya’daki tek büyükşehirde arıtma tesisi bugüne kadar bunu yapmayanların ayıbıdır. Altınova, 100. Yıl ve Değirmenaltı mahalleleri çalışmalar yüzünden yaşanacak konumdan çıkmıştır. Sahil projemiz için prefabrik yapılarla dükkanlar kurarak bir yıllığına kiralamayı düşünüyoruz. Sahili betonermeden kurtararak çayını ucuza içebilecek ve denizi rahatlıkla seyredebilecek konuma getireceğiz. 19 Mayıs’a kadar kullanılabilir bir sahil hedefliyoruz. Şehir içerisinde bulunan bazı yerlerde tarihi dokuyu koruyacağız. Sahile inen merdivenleri düzenleyip Tekirdağ’ın sahile açılan noktası haline getireceğiz" dedi.

Toplantıya Süleymanpaşa Belediye Başkanı Başkan Eşkinat ve basın mensuplarının yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özdemir, Gülferah Güral ve Telat Akköse, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Berkay Çakır, Özel Kalem Müdürü Ömer Saral ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Cihat Akçakaya katıldı.