Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, öğretmenlerin insanlığı yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlar olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten mesaj yayınlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Başkan Eşkinat, öğretmenliğin saygın bir meslek olduğunu belirterek, "Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli saygın bir meslektir. Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlardır. Çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler üstlenen öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni ve ulusumuzun bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü özveride bulunmaya devam edeceklerdir. Ülke topraklarının her köşesine ulaşarak özverilerin en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma çabası içindeki tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha kutlar, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerini kaydetti.