Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren hemşehri dernekleriyle bir araya geldi.

27 derneğin temsil edildiği toplantıya Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, birim müdürleri, Erzurumlular, Hacıköylüler, Karadeniz İlleri, Emiryakuplular, Iğdırlılar, Sağlamtaşlılar, Ferhadanlılar, Beyoğlulular, Vanlılar, Van Gölü Çevre İlleri, Yeniceliler, Gaziantepliler, Şanlıurfalılar, Ordulular, Trakya Rumelililer, Bitlisliler, Selanikliler, Ormanlılılar, Zonguldaklılar, Karacakılavuzlular, Rizeliler, Ahmedikliler, Kastamonulular, Karadenizliler ve Anadolu Rumeli Derneklerinin başkanları katıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin kurulmasının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Eşkinat, yapımı devam eden ve kısa bir süre içinde yapmayı planladığı projelerini dernek başkanları ile paylaştı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin temel görevleri hakkında bilgiler veren Eşkinat, üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yapacaklarını belirterek, “Büyükşehir yasası ile birlikte eski Tekirdağ Belediyesi’nin görevi olan birçok hizmet bizden alındı. Su ve kanalizasyon işleri ile ilgili TESKİ kurulurken büyük hizmetler için ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi görevlendirildi. Ancak benim şehrimde yaşayan 180 bin vatandaşımın sıkıntısı ne ise o bizim de görevimizdir. Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu hizmet anlayışı ile çalışıyoruz” dedi.