Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi ile Süleymanpaşa Toplum Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü kanser tarama eğitimi ve kanser taramaları devam ediyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından araçlarla alınan kadınlar, Süleymanpaşa Belediyesi’nin Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e getirilerek kanser taramasından geçirildi. Kanser taramasından geçirilen Kayı mahallesinde yaşayan kadınlar, daha sonra Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yücel Ayaz, KETEM Sorumlusu Dr. Hakan Küçük ve Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktorları Gökhan Gözde ve Ayten Cesur tarafından kanser hakkında bilgilendirildi.

Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlusu Dr. Hakan Küçük, sağlıklı bireyler için çalıştıklarını belirterek, "Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kurumumuza bağlı Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması, smear testi, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması Mamografi testleri yapıyoruz" dedi.

Kayı mahallesinden gelen vatandaşların kanser taramasına katılan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyerek, "Belediye olarak eğitim ve sağlık konularında oldukça hassasız. Süleymanpaşa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. İnşallah bu proje maksadına ulaşır" diye konuştu.

Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi kapsamında Süleymanpaşa ilçe sınırları içindeki 40-69 yaş arası kadınların kontrolleri yapılacağı belirtildi.