Tekirdağ’da, Tekirdağ İli Biyoçeşitlilik ile Envarter ve İzleme Projesi kapsamında ’Karasal ve İçsu Ekosistemleri Envarter İzleme Çalıştayı’ yapıldı.

Türkiye Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal’ın konuşmasıyla devam etti.

Proje ile birlikte Tekirdağ’da koruma altına alınacak türler ve yaşam alanlarının belirleneceğini belirten Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, "Bugün burada Tekirdağ İlinin Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envarter İzleme Projesi Karasal ve İçsu Ekosistemleri Envarter ve İzleme İşi konulu çalıştay kapsamanda toplanmış bulunmaktayız. Bakanlığımızça Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envarter ve İzleme Projesi 2013 yılında başlamıştır. Tekirdağ İlinin Biyolojik Çeşitliliği ile ilgili çalışmalar 2013 Temmuz ayında başlamıştır. Projenin amacı Tekirdağ’ın tamamını temsil edecek şekilde, çeşitliliğin belirlenmesi ve koruma altına alınacak türlerin ve yaşam alanlarının tespit edilmesidir" dedi.

Projenin tanıtımı ve çalışmaların genel değerlendirmesini yapan Doç. Dr. Ali Uzun, Tekirdağ için yapılacak Biyoçeşitlilik araştırması için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Çalıştaya Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Melih Uslu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Aysun Güvendiren ve akademisyenler katıldı.