Tekirdağ’da 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı etkinlikleri kapsamında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla sağlık çalışanları tarafından sahil dolgu alanda yürüyüş gerçekleştirildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği personelinin katıldığı yürüyüşte organ ve doku bağışının Türkiye’de yaygınlaşması, bağış yapmanın halk tarafından yanlış yorumlanmasının önüne geçmek ve bilinç oluşturmak hedeflendi.

Yürüyüşe katılan Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, organ ve doku bağışı oranlarının Türkiye’de yeterli olmadığını belirterek, "Uluslararası oranlara baktığımızda ülkemizde organ bağışı konusunda bilinç oluşturulmalıdır. Biz her hafta sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bu tarz yürüyüş etkinlikleri yapıyoruz. Sağlık sorunlarını azaltmak amacıyla yeterli ve dengeli beslenerek fiziksel aktivite yapmalıyız. Bugün de organ ve doku bağışının önemine dikkat çekmek için sağlık personelimizle birlikte yürüyüş gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Dönmez, organ bağışı konusunun vatandaşlara doğru aktarılması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde organ bağışına dikkat çekmek gerekmektedir. Organ bağışının aşamaları kimlerin nasıl bağış yapabileceği ve özellikle kadavra bağışı konusunda bilinç oluşturulmalıdır. Organ bağışının vatandaşlara sakıncalı olmadığının bir yaşam kurtarıldığının gösterilmesi gerekmektedir. Yapılan etkinliklerle organ bağışına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Katılan tüm sağlık personeline teşekkür ediyorum" dedi.