Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu, yeni torba yasa tasarısını protesto etti.

Tuğlalı Parkta toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cemal Polat, yeni torba yasa tasarısı ile kamusal alanlara el konularak rant süreçlerinin önündeki engellerin kaldırılacağını iddia etti.

TMMOB Tekirdağ Koordinasyon Kurulu Sekreter Cemal Polat, "Bugün ülkemizde egemen olan ranta dayalı sermaye birikim politikaları, kentsel, kırsal, kültürel ve doğal varlıkların el değiştirmesi veya el konulması şeklinde yapılaşma üzerinden inşaat sektörü ve bağlantılı sektörler olarak arazi ve mülkiyet düzenlemelerine dayanmaktadır. Üretimden uzaklaşılarak sanayileşme, tarım alanlarının talanı, kültürel ve doğal varlıkların tasfiyesi yoluyla rant eksenli totaliter politikalar sürmektedir. Yürütülen bu rant karşısında duran mühendis, mimar ve şehir plancıları etkisizleştirilmektedir. İktidar, işçi sağlığı, iş güvenliği, insanca barınma hakkı, yapı denetimi, mesleki denetim ve bilimsel teknik kriterleri devre dışı bırakmakta, kanun hükmünde kararnameler ve torba yasalarla yargı kararlarını gözetmeyen mevzuat düzenlemeleri yapmakta, evrensel bilimsel mesleki gereklilikleri tasfiye etmektedir" dedi.

Basın açıklamasının ardından yaklaşık 20 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.