1990’lardan itibaren, cep telefonuna uyumlu web siteleri WAP siteler olarak yayınlanmaya başlansa da, gerek bunları destekleyen telefonların az oluşu, gerekse fiyat olarak günümüze göre çok daha pahalı olması nedeni ile yaygınlaşamadı. Firmalar ziyaretçi alamadıkları için WAP sitelerini geliştirmediler, kullanıcılar da yeterli ve güncel bilgi bulamadıkları için tercih etmediler. Böylece WAP sitelerinin adı bile unutuldu. Mobil internet, günümüzde, cep telefonlarında internet kullanımının, özellikle de bu 3G furyası ile giderek yaygınlaşması üzerine eskisinden daha çok ilgi görecek gibi görünüyor. O nedenle firmalar web sitesi yaptırırken artık mobil arayüz de talep etmeye başladılar. Web sitelerinin mobil uyumlu hazırlanmasının temel nedeni, görüntülenecek alanın kısıtlı olması ve bilgisayarda çalışan bazı uygulamaların, cep telefonlarında desteklenmemesi. Ancak, bazı yeni nesil cep telefonlarında tam grafik desteği bulunuyor ve bilgisayarlarda çalışan uygulamaların neredeyse tamamı çalıştırılabiliyor. Örneğin iPhone, Windows Mobile cep telefonları, Nokia’nın bazı modellerinde, bir web sitesini bilgisayar ekranında olduğu gibi görüntüleyebilirsiniz. Yine de mobil arayüzler, daha rahat kullanım ve tam uyumluluk sağlar. Hemen hemen bütün gazete web sitelerinin mobil sürümlerine şu anda cep telefonunuzdan ulaşmanız mümkün.

Günümüzdeki web siteleri, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında görünecek şekilde tasarlanmıştır. Mobil telefonların kullanımının artması ile beraber web sitelerine girişlerin bir bölümü cep telefonları üzerinden de yapılmaktadır. Cep telefonu ekranlarının daha küçük olması nedeniyle web siteleri rahat görünememektedir.

Sitemizin çok fazla ziyaretçi trafiği nedeniyle ve ziyaretçilerimizin mobil internet kullanmasından dolayı artık www.karamangundem.com yenilenerek mobil uyumlu halede getirildi.

Sitemizin mobil servisine giriş yapabilmek için http://www.karamangundem.com/m/ adresinden veya alt kısımda bulunan qr kodu ile sitemize ulaşabilirsiniz


qrcode