Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, doğal çevreye zarar vermeden etkinliklerin yanı sıra sportif faaliyetlerin yapılacağı Çamlık Sosyal Habitat projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde "Yeni Erbaa" Çamlık Sosyal Habitatı isimli ulusal proje yarışması başladı. Türkiye genelinde tüm mimarların katılabileceği proje yarışması Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları yönetmeliği kurallarına göre düzenlendi. Jüri tarafından seçilecek en iyi projenin Erbaa Çamlık Koruluğu’na uygulanması hedefleniyor. Projenin yapılacağı alanı inceleyen Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, ilçenin yeni bir sosyal alana kavuşmuş olacağını ifade ederek, “Erbaa’da çamlık denildiğinde akla sadece arkamızda gördüğünüz alan değil de komple çamlıkla kaplı, havuzu da içine alan 30 dönümlük bir arazi geliyor. İnşallah bu proje yarışmamızda burada sadece bir fiziki bina değil, doğal çevreye zarar vermeden güzel etkinliklerin yapılacağı, sportif faaliyetlerin yapılacağı güzel bir merkez, Çamlık Sosyal Habitat projesi hayata geçecek. Jüri üyelerimiz birinci ikinci ve üçüncüyü belirleyecek. Ancak biz ayrı bir anket çalışmasıyla ilk 5’i hangi projeyi istiyorsunuz diye Erbaalılara soracağız. Erbaalı hemşehrilerimizin belirlediği projeyi esas alacağız” dedi.

Başkan Yıldırım ayrıca adalet sarayı ve hastane projesi ile birlikte Erbaa Belediyesi’nin başlatacağı projelerle Erbaa’nın şantiyeye döneceğini ifade ederek, “Yeni Erbaa Cumhuriyet Meydanı, çarşı sağlıklaştırması, Gazi Bulvarı, Erek Caddesi ve otogara kadar varan ışıklandırma ve kaldırım çalışmaları başlatılacağını, bu projelerin de ulusal mimari yarışmalarla yapılacak. Diğer yarışmaların da şubat ayı sonuna doğru neticelenecek” diye konuştu.