Tokat’ın Erbaa ilçesinde birçok kazaya neden olan Uluslararası D-100 Karayolu üzerindeki kavşağa yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımla köprülü kavşak yapılması planlanıyor.

Erbaa ilçesinin ortasından geçen Uluslararası D-100 Karayolunun en işlek kavşaklarından Karayaka (Otogar) kavşağında yaşanan yoğunluk ve kazalar nedeni ile çalışma başlatıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin ile Ankara’da ziyaret eden Başkan Hüseyin Yıldırım, yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak proje için harekete geçildiğini ifade ederek, “Şehirlerarası ve şehir içi trafiğin yoğun olarak yaşandığı bu kavşakta düzenleme yapılması için Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarımızı ziyaret ettik ve taleplerimizi kendilerine ilettik. Proje çalışmalarına hız verilerek en kısa sürede bu noktadaki sıkıntıları da aşacağız. Karayolları Genel Müdürlüğü kavşakla ilgili düzenlemeleri en kısa sürede gerçekleştirecek ve burada yaşanan olumsuzlukları bertaraf edeceğiz” dedi.

ERBAA’NIN ALT YAPISI YENİLENECEK

Başkan Yıldırım ayrıca Ankara temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti. Erbaa’da 30 yıllık altyapının yenilenmesiyle ilgili finansman kaynağı sağlanması amacıyla Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ile görüşme yapan Başkan Yıldırım, proje çiziminde sona gelinen çalışmalar için finansman sözü aldı. Başkan Yıldırım, projenin teslim edilmesiyle birlikte yapım ihalesine çıkılacağını ifade ederek, “Önümüzdeki ay projeler hazır olarak elimizde olacak. Geçtiğimiz günlerde ifade ettiğim gibi projeler elimize geçtiğimde hiç zaman kaybetmeden yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Doğalgaz ve elektrik altyapısı biten caddelerden başlayarak 2017 yılına kadar Erbaamızı altyapısı tamamen yenilenmiş bir kente dönüştüreceğiz. Altyapı hizmeti yüksek maliyetli bir iş, bu sebeple kıymetli Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u ziyaret ettik. Yaptığımız görüşme olumlu geçti. Daha önceden de söylediğimiz gibi hükümetin desteğini de arkamıza alarak bu işi yüz akıyla başaracağız. Bu söz ile birlikte finansman konusu da açıklığa kavuşmuş oldu. Hemşerilerime çok yakında çalışmalara başlayacağımız müjdesini vermenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.