Tokat’ın Niksar ilçesinde Müftü Ali Canpolat tarafından engelli Merve Çakmak isimli bayana tekerlekli sandalye hediye edildi.

Niksar’da faaliyetlerini sürdüren “Niksar Bedensel Engelliler Derneği” (NİKBED) üyelerinden Merve Çakmak’a ilçe Müftüsü Ali Canpolat tarafından manuel tekerlekli sandalye hediye edildi.

NİKBED’de yapılan törende dernek başkanı Adnan Ünsal, Merve Çakmak’a manuel tekerlekli sandalye bağışlamasından dolayı tüm engelli arkadaşları adına ilçe Müftüsü Canpolat’a teşekkür etti. Bir engelli bireyi hayata tutundurmak, yaşama yeni bir değer katmak demektir diyen Başkan Ünsal, Müftü Canpolat’ın bu davranışı ile örnek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Herkesi engellilere destek olmaya davet eden İlçe Müftüsü Ali Canpolat ise, “Bir engelli kızımızı memnun ettiğimiz için bizlerde mutluyuz. Nikbed olarak engelli vatandaşlarımızın sorunları ve ihtiyaçları için gösterdiğiniz çabalardan dolayı sizleri kutluyorum. Biz kürsülerden sürekli ifade ediyor ve etrafınızdaki engellilere, yoksullara, hastalara, komşularınıza sahip çıkmak islamın en önemli vecibelerindendir diyoruz. Bugün burada Allah nasip etti bu güzelliği bizlerde yaşadık. Hamiyet sahibi varlıklı vatandaşlarımıza örnek olması umudu ile sizlere mutluluklar diliyorum” dedi.

Öte yandan NİKBED’de akülü ve manuel sandalye bekleyen 20 civarında engelli başvurusu olduğu belirtildi.