Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde Tokat’ın Niksar ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Niksar Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, protokol tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Buradaki tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti.

Niksar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ahmet Şeker, “Ölümünün 76. yılında Atatürk’ü anmak, onu anlamakla bir değer kazanır. ’Milletleri büyüklüklerine bağlayan duygu, onların vücutlarından değil, şahsiyetlerinden gelir. İşte Atatürk, Meteler, Fatihler, Yavuzlar gibi büyük Türk milletinin, bütün dünyanın üzerine saldırdığı ’Hasta adam’ dedikleri bir milleti tarih sahnesinden silme hesapları yaptıkları bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onun tekrar öz yurdunun bağrında, nefes alabilen bir genç ülke olmasını sağlamıştır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaketleri verildi.

Program Mustafa Kemal Atatürk konulu slayt gösterisi ve Niksar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

Törenlere Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.