Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği için Tokat’ın Niksar ilçesinde toplantı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliği ile ilgili Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya başkanlığında Halk Eğitim Merkezi’nde toplantı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat’ın okuryazarlık seferberliği ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında yaptığı sunumda Niksar’da bin 621 kişinin okuma yazma bilmediği verilerine sahip olduklarını belirterek, bu rakamın önemli bir kısmının 65 yaş ve üstü olduğunu söyledi.

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise okuma yazma seferberliği konusunda herkesin üstüne düşen görevi mutlaka yapması gerektiğinin altını çizerek,"Daha önce okuma yazma kursuna gidip belgesini alıp ama okuma yazma bilmeyen insanlarımızda olabilir. Onları da bu işin içine dahil edebiliriz. Eğitimde feda edilebilecek hiçbir fert yoktur felsefesiyle hareket etmemiz lazım. Dolayısıyla muhtarlarımız köyde, imamlarımız camide, komutanımız birliğinde, öğretmenlerimiz görev yaptıkları köylerde, çevremizde okuma yazma bilmeyen ve öğrenmek isteyen veyahut onu motive edebileceğimiz razı edebileceğimiz insanlar varsa onları bu okuma yazma kursuna getirmemiz ve okuma yazma öğretmemiz lazım. Konuyu öncelikle ciddiye almamız lazım, gönül verip sahip çıkmamız lazım. Burada belki bin 621 kişiden yarısı çok yaşlı yada değişik sebeplerden ötürü öğrenemeyebilir ama bunların en azından 200-300 kişisine okuma yazma öğrettiğimiz zaman gerçekten büyük bir mesafe kat etmiş oluruz." dedi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tekcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Bülent Aybak ve muhtarlar ile okul müdürleri katıldı.