Tokat’ın Niksar ilçesinde yaklaşık bir aydır devam eden su arama çalışmaları mutlu sonla neticelendi. Niksar’ın bazı mahallelerinde bir süredir devam eden su sorununun yakın zamanda son bulacağı kaydedildi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın Tarihi Kentler birliği Toplantısı için İspanya’da bulunması münasebetiyle Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu’nun takip ettiği su sondaj çalışmalarının tam anlamıyla netlik kazandığı, çıkartılan suyun saniyede 13 litre olduğu ve bahar ayında bu seviyenin 15-16 litreye kadar çıkacağı öngörülüyor.

Çıkarılan suyun Harmancık deposu hattına bağlanma çalışması yapılarak, bir kaç gün içinde Harmancık deposuna aktarılıp vatandaşların kullanımının sağlanacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu, “Sürdürdüğümüz çalışmalarımızın güzel netice vermesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bundan sonraki çalışmamızı bu çıkan suyun mevkii olarak biraz daha ilerisinde sürdürmeyi ve inşallah buradan da daha iyi bir netice alacağımızı düşünüyoruz, böylelikle Niksar’da su sorunu çözülmüş olacak” dedi.