Tokat’ın Niksar ilçesinde emekli bir öğretmen, 3 bin 687 metrekare arsasını okul yapılması için bağışladı.

Tokat Valisi Cevdet Can, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve hayırsever emekli öğretmen Hilmi Kaymak’ın katılımı ile düzenlenen programda protokol imzalandı. İnsana yapılan hizmetin her hayrının güzel olduğunu ifade eden Vali Can, en iyi hayrın da eğitime, geleceğe ve dolayısı ile insana yapılan hayır olduğunu belirterek, “Hayırseverler kervanına Tokat’ta Hilmi amcamızda katıldı. Önümüzdeki dönem içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hayırlı eserler kazandıranları bir kitapla sizlerle buluşturacak. Hilmi amcaya eğitime katkısından dolayı kendine şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyoruz. İnşallah okulu en kısa sürede bitireceğiz” dedi.

Emekli Öğretmen Hilmi Kaymak ise 2006 yılında Diyanet Vakfı’na Kur’an Kursu yapılmak üzere bağışladığı arsaya inşaat yapılamayınca geri alarak İmam Hatip Ortaokulu yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladığını söyledi. Çok sevinçli olduğunu ifade eden Kaymak, en kısa sürede okulun yapılarak eğitime açılması temennisinde bulundu.

Tokat’ın Niksar ilçesi İsmet Paşa Mahallesi Deliktepe mevkisinde 3 bin 687 metrekare arsanın protokolü yapılan konuşmaların ardından Vali Can ile emekli öğretmen Kaymak arasında imzalandı.