Güvenlik-İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı Sinan Carlı, 10 yılını doldurmuş özel güvenlik sektörünün kanayan bir yara olduğunu ifade ederek, "Toplu İş sözleşmesi kapsamından bir an önce yararlanmak için var gücümüz ile mücadele ediyoruz" dedi.

Güvenlik-İş Sendikası’nın Karadeniz Bölgesi’nde yapılanma çalışmalarının geniş bir alan yayılmasını sağlamak ve teşkilatlanma konusunda görüşmeler yapmak üzere bölge il ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Toka’ta gelen Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Güvenlik-İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı Sinan Carlı, İl Temsilcisi Orhan Terzioğlu ile birlikte özel güvenlik çalışanları ile bir araya geldi. Türkiye’de 280 bin çalışan özel güvenlik görevlisi olduğunu belirten Sinan Carlı, 10 yılını doldurmuş özel güvenlik sektörünün kanayan bir yara olduğunu söyledi. Carlı, toplu iş sözleşmesi kapsamından bir an önce yararlanmak için var güçleri ile mücadele ederek yeterli sayıya ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı da Güvenli İş için Güvenlik İş diyerek e-devlet sistemi üzerinden 345 kod’lu Türk-İş Güvenlik-İş’te birleşmeye davet ediyoruz” dedi.

Özel Güvenlik çalışanlarının katılımı ile yapılan toplantı 6552 sayılı torba yasa ve sendikanın yapmış olduğu toplu iş sözleşmeleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.