Tokat’ın Turhal ilçesinde yapılan pancar ekicileri kooperatifi seçimlerinde 30 yıl aradan sonra başkan adayı değişirken, oy kullanmak isteyen üyeler izdihama neden oldu.

Tokat ve Amasya illerinin pancar ekicilerinin katıldığı yaklaşık 78 bin üyesi olan kooperatifin olağan üstü genel kurulu 35 yıl aradan sonra ilk defa Turhal ilçesinde yapıldı. Tokat merkez ve ilçelerinden gelen yaklaşık 700 polisin görev yaptığı seçimlerde güvenlik önlemleri üst seviyede alındı. Kooperatif üyeleri polis noktalarından yapılan üst aramasından sonra Turhal Stadyumu girişindeki alana alındı. Stadyuma oy kullanmak için akın eden pancar ekicileri ise izdihama neden oldu. Polisin geniş güvenlik önlemine rağmen kapılara akın eden vatandaşlar, biran önce oy kullanabilmek için adeta bir biri ile yarıştı. Kapı girişlerinde kadınlar ile yaşlılar zor anlar yaşarken, yaşanan izdiham nedeni ile yere düşenler oldu. Polisin güçlükle sıraya sokabildiği vatandaşlar stat içine kurulan sandıklarda oy kullandı.

YALÇIN BEKLER, TEK LİSTE İLE SEÇİMLERE GİRDİ

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı olarak görev yapan Cemalettin Uzamış’ın karşısında kooperatifin 5 yıldır müdürlüğünü yapan Yalçın Bekler aday oldu. Bekler, tek liste ile girdiği seçimlerde başkanlığı garantiledi. Yeni bir vizyon ve hedefle yola çıktığını belirten Bekler, Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirme sürecinde olduğuna dikkat çekerek, şeker fabrikasını çiftçiye kazandırmak istediklerini kaydetti. Eski Başkan Uzamış’ın 30 yıldır başkanlık yaptığına dikkat çeken Bekler, “Doğruları için kendilerine teşekkür ederim. Yanlışlarını da Allah’a havale edelim. Kanuni olarak yapılması gereken varsa onu yapacağızdır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Turhal ekiciler kooperatifinin merkezi Turhal ama yıllardır başkanı dışarıdan birisi. İlk defa Turhallı başkan seçilmiş oldu. Bu da bir ilk, seçimlerin Turhal’da yapılması da bir ilk” diye konuştu.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise seçimlerinin Turhal’da yapılmasından dolayı gurur duyduğunu kaydetti. İlk defa demokratik bir seçim olduğunu ileri süren Başkan Bekler, “Gizli oy, açık sayımla seçimler yapılıyor. Bir çiftçi en fazla bir tane vekalet alıyor. Bu atmosferde bayram, şenlik içerisinde seçim yapılıyor. Bu biz bir imtihan vermişsek buna katkı sağlayan valimiz, milletvekillerimiz ve emniyet müdürümüze, tarım müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.