Tokat Belediyesi Hizmet Binası giriş katında kurulan Beyaz Masa birimi resmi olarak hizmete girdi.

Tokat Belediye Başkan Yardımcılar Osman Altunordu, Selahattin Kelemci, Mustafa Bandırmalı, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin katılımı ile beyaz masanın açılışı yapıldı. Beyaz Masa Sorumlusu Hasan Uçkun, açılış konuşmasında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun rahatsızlığı nedeni ile açılışa katılamadığını kaydetti. Beyaz Masa birimini yaklaşık 40 gündür hizmet verdiğini ifade eden Uçkun, beyaz masanın halkın gözü, kulağı olacağını ifade ederek, “Beyaz masa birimimize 153 telefon numarası yolu ile gelecek talepler, şikayetler ve istekler burada değerlendirildikten sonra ilgi birimlere iletilerek çözüme kavuşmasını sağlıyoruz. Daha sonra da vatandaşımızı arayarak konunun çözüldüğüne dair bilgilendirme yapıyoruz. Cumartesi, Pazar dahil hizmet vermekteyiz. 40 günlük süre içerisinde 400’ün üzerinde talep alarak değerlendirdik” dedi.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altunordu ise Başkan Eroğlu’nun talimatları ile kurulan beyaz masa biriminin halka belediye arasında köprü kuracağını ifade ederek, “Amacımız fen işlerinden park bahçe, su, kanalizasyona, temizliğe, zabıta, su işleri, veteriner hizmetlere kadar belediyemizi ilgilendiren tüm noktalarda hizmet vermek. Birimlerimizle alakalı gelen bilgiler mail olarak müdürlüklerimize düşüyor. Burada arkadaşlar takibini yapıyor. Sonuçlandırıldığında beyaz masadaki arkadaşlarımıza bilgi veriyorlar. İşlerin takip edilip edilmediğini, ne kadar süre içerisinde sonuçlandırıldığını, belediye hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde yol almasına yardımcı olma noktasında yapılan bir çalışma. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılışın arından üzerinde “beyaz masa” yazılı pastayı Başkan Yardımcıları Altunordu ile Bandırmalı, belediye meclis üyeleri ile birlikte kesti.